Tietosuoja-asetus uudistuu

Oletkin jo ehkä kuullut, että Suomessa uuden eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkaa 25. toukokuuta 2018.

Uusi asetus sisältää samoja periaatteita, mitä henkilötietojen käsittelyyn on liittynyt aikaisemminkin, mutta tulevaisuudessa yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä korkeampiin vaatimuksiin tietojesi turvalliseen säilyttämiseen ja käsittelyyn liittyen.

Asiakkaidemme henkilötietojen turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia. Olemme varautuneet uuteen asetukseen hyvin ja tietosi ovat meillä turvassa – niin kuin tähänkin saakka.

Mikä käytännössä muuttuu?

Jatkossa sinulla on aiempaa enemmän oikeuksia liittyen sinusta tallennettuihin henkilötietoihin. Halutessasi voit tarkastella, siirtää, korjata ja täydentää tietojasi niin kuin tähänkin mennessä olet voinut, mutta lisäksi voit rajoittaa sitä, miten ja mitä henkilötietojasi käsittelemme, tai poistaa tiedot, jos niiden säilyttämiselle ei ole enää perusteltua syytä. Saat myös tiedon, jos henkilötietojasi on käytetty väärin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus nähdä, mitä tietoja säilytämme sinusta sekä esimerkiksi valita, millä tavalla haluat meidän viestivän sinulle.

Uusi asetus ei edellytä sinulta mitään toimia. Haluamme sinun kuitenkin tietävän, miten me olemme asiaan varautuneet ja miten käsittelemme tietojasi niin, ettei yksityisyytesi suoja vaarannu.

Ota yhteyttä jos on kysyttävää

Jarkko Oikarinen

jarkko.oikarinen@kosenkoti.fi

Lisätietoja asetuksesta saa osoitteesta: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus.html